Chutě a vůně Vánoc aneb Bez koření není pečení

Co by to bylo za sváteční pečení a vaření, kdyby celý byt vánočně nevoněl hřebíčkem, skořicí nebo badyánem?
Chutě a vůně Vánoc aneb Bez koření není pečení
10.12.2013 8:00 |

1. Hřebíček

– typicky vánoční koření, které se hodí do pracen či perníčků, ale patří také třeba ke svařáku

2. Badyán

– říká se mu též čínský anýz a v asijské kuchyni se používá při přípravě masa i sladkých
pokrmů, navíc je dekorativní

3. Kardamom

– skvělý do cukroví, ale krásně ovoní také kávu nebo čaj

4. Káva

– čerstvě umleté kávové boby využijete při pečení vánočních dortů

5. Čokoláda

– používejte jen tu kvalitní, která dodá cukroví barvu, chuť i vůni, hodí se také při výrobě domácí čokoládové polevy

6. Třtinový cukr

obsahuje melasu a je méně sladký než cukr řepný, hodí se tak do pečení i k oslazení kávy

7. Muškátový oříšek

– výrazné koření s lehce palčivou příchutí pochází z tropů a používá se i do polévek, omáček či likérů

8. Skořice

– používá se do sladkých jídel nebo dezertů a patří s hřebíčkem a vanilkou k českým Vánocům

9. Mandle

– skvělé jsou jak do vánočních sušenek či vánočky, tak na zdobení.

Článek vyšel v časopise F.O.OD.

Autor článku: časopis F.O.O.D.
Zdroj: časopis F.O.O.D.

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění