Kulinářská inspirace na víkend: Smažené meruňky se skořicí a s vanilkovou zmrzlinou

Hledáte nevšední dezert na víkendový oběd? Využijete nadcházející sezóny meruněk a vyzkoušejte např. smažené meruňky se skořicí a vanilkovou zmrzlinou, dekorované čokoládovou polevou. Recept pro vás připravil šéfkuchař hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou, Jiří Švestka.
Kulinářská inspirace na víkend:  Smažené meruňky se skořicí a s vanilkovou zmrzlinou
12.7.2013 14:00 |

Na čtyři porce potřebujeme:

500 g čerstvých meruněk
100 g 33% smetany
160 g Vanilkové zmrzlina 80 g cukru moučka 4 g mleté skořice špetku soli 200 g hrubé mouky 2 vejce 4 cl rumu 200 g oleje 120 g čokolády na vaření

Postup:

Smícháme mouku a vejuce s trochou vody. Vzniklé těstíčko osolíme a přidáme rum. Půlky omytých, vypeckovaných a osušených meruněk obalíme v cukru se skořicí, následně i v těstíčku a usmažíme na rozpáleném oleji.

Usmažené meruňky dáme na talíř, posypeme cukrem. Ke každé porci přidáme kopeček vanilkové zmrzliny, ozdobíme vyšlehanou smetanou a pokapeme rozehřátou čokoládou. Dozdobíme čerstvou mátou.

Přejeme vám dobrou chuť! A pokud vás nabízený dezert příliš neoslovil, můžete místo něj vyzkoušet např. klasický meruňkový koláč nebo tvarohový dort s meruňkovým želé.

Autor článku: MK
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Kamila | 1.11.2013 13:54

Zmrzlina

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění