KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Než pokoříte první cupcake. Tipy a triky profesionálů!

Milujete cupcaky, ale nechápete, jak takovou nádheru může někdo vytvořit? Nevíte, co znamená fondán a jak se s ním dělají ty krásné ozdoby? Jak vytvořit barvivo a proč ho vlastně používat? A už vůbec netušíte, proč byste měla mít proboha v kuchyni paletu?! Tak to jste na správné adrese. Hera vás zasvětí do základů, které byste rozhodně měla znát, než se pustíte do svého prvního cupcaku.
Než pokoříte první cupcake. Tipy a triky profesionálů!
23.3.2015 7:00 |

Cukrářský sáček

V základní výbavě pro tvorbu cupcakes by vám rozhodně neměl chybět cukrářský sáček. Vybírat můžete z různých druhů. Od jednorázových barevných či transparentních až po profesionální v různých velikostech.

Náš tip:

Sáček nejlépe naplníte krémem tak, že ho uchopíte do levé ruky a okraj přehnete přes ruku. Pravou rukou budete krém nabírat a vkládat do sáčku (leváci pochopitelně naopak).

Krém můžete umístit i do vyšší dostatečně široké sklenice. Přesahující sáček poté ohrňte přes okraje. Tím vznikne krásný prostor pro plnění sáčku bez zbytečného ušpinění.

Cukrářská paleta

Pokud je váš krém řidší nebo nechcete používat cukrářský sáček, můžete použít cukrářskou paletu, která připomíná špachtli s kulatým zakončením. Krém se s ní skvěle nanáší i roztírá. Oceníte ji také při zdobení dortů krémem.

Cukrářské špičky

Práce s cukrářskými (tzv. trezírovacími) špičkami si žádá trochu trpělivosti a cviku. Ale s dobře připraveným krémem vykouzlí krásné zdobení cupcakes i úplný začátečník. Vybírat můžete z nepřeberného množství vzorů i velikostí. Od růží, mušliček, otevřených či uzavřených hvězdic až po špičky na lístky a ozdobné bordury.

Náš tip:

Pokud začínáte, vsaďte na jednoduchý kruhový či hvězdicový vzor a na špičky s větším otvorem.

Spirála

Spirála je vhodným dekoračním řešením pro začátečníky, zároveň vypadá velmi efektně a chutně. Vytvoříte ji pomalým krouživým pohybem z kraje do středu cupcaku.

Růže

Udělejte z vašeho cupcaku hříšný dezert s nádechem romantiky. Velmi mu totiž sluší! Růži vytvoříte přesně opačným postupem, než spirálu. Zdobit začnete ve středu cupcaku a budete pokračovat směrem k okraji.

Ještě více krému!

Jste milovníci sladkého krému? Seřízněte korpus hned nad košíčkem do rovna. Rovná plocha korpusu se bude lépe zdobit a vy si tak budete moci vychutnat ještě větší porci krému!

Pergamenové košíčky

Pokud to s pečením cupcaků myslíte opravdu vážně, poohlédněte se po pergamenových košíčcích na muffiny. Oproti obyčejným košíčkům nepropustí tolik tuku a košíček bude i po upečení krásně bílý. K dostání ve specializovaných obchodech s cukrářskými potřebami (např. www.fialapraha.cz).

Nechte je rozdýchat

Tak jako ostatní delikatesy, i cupcakes se potřebují tzv. „rozdýchat“. Vyjměte je tedy z ledničky alespoň 20 minut před servírováním.

Přenášejte je s citem

Pokud se chystáte na oslavu a chcete hostitele překvapit a potěšit milým dárkem v podobě cupcakes, neobejdete se bez přenosky na dortíky. Jednu takovou praktickou přenosku nabízí např. Tescoma.

Respektujte sezónnost

Buďte s ročním obdobím jedna ruka a snažte se zpracovávat ovoce v době, kdy je čerstvé a jeho chuť tím pádem nejlepší. Ovoce, které vám zbude, zamrazte a využijte je na zdobení cupcakes i mimo sezónu.

Autor článku: Inzerce
Zdroj: Ženy.cz

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění