Nové knihy: Kuchařka pro zdraví

Když někdo řekne „civilizační nemoci“, vybaví se vám obvykle nemoci jako cukrovka, artritida, obezita, lupénka, nemoci srdce, rakovinaa další. Kniha Kuchařka pro zdraví s podtitulem Jak vhodnou stravou předcházet civilizačním nemocem se jimi zabývá právě v kontextu stravy.
Nové knihy: Kuchařka pro zdraví
11.7.2009 0:00 |

Když se řekne zánět, pravděpodobně si většina z nás představí zarudlé a horké místo plné hnisavého obsahu. Samozřejmě, že toto lokální postižení je jednou z jeho forem, nicméně je potřeba si uvědomit, že zánět je obranná reakce tkáně a orgánu na poškození. Kromě infektu mohou být příčinami také chemické či fyzikální vlivy. Klasickými příznaky pak jsou bolest, otok, zarudnutí, zteplání a v neposlední řadě případná porucha funkce, zvláště pokud se jedná o orgány.
 



Každý orgán má v systému fungování lidského organismu jako celku své nezastupitelné místo. Je-li oslaben a nefunguje správně, stává se tak rizikovým místem pro spuštění dalších onemocnění, která se tak stávají nástavbovým problémem po prodělaném zánětu, popřípadě probíhají paralelně s ním.

Jak vhodnou stravou předcházet civilizačním nemocem

Kuchařka pro zdraví



Barbara Rowe, Lisa Davis

brožovaná vazba
formát knihy: 191 mm x 235 mm
192 str. plnobarevných
Datum vydání: červen 2009
Nakladatel: Computer Press
Prodejní kód: KZ0094
ISBN: 978-80-251-2376-8
EAN: 9788025123768

Publikaci ja možno zakoupit zde.


Mohli bychom pokračovat celým výčtem vzájemných vztahů, na jejichž počátku stojí zánět, který oslabí orgán v jeho funkčnosti a struktuře, což je následně spouštěcím mechanismem pro jiné, mnohdy závažnější onemocnění. Platí to také opačně, některá onemocnění jsou rizikovými faktory pro vznik zánětu.

    




Ukázka z knihy


 
A to už jsou dva důvody proč se začíst do knihy, která leží před Vámi a chce Vám jednoduchou formou poradit jak minimalizovat rizika celé řady tzv. civilizačních onemocnění, která v současné době trápí lidstvo především ve vyspělých zemích, kde se rozmáhá nezdravý životní styl jako důsledek civilizace a života v poklusu.

Autor: Mgr. Dagmar Kovářů,
vedoucí oboru Nutriční asistent na Střední zdravotnické škole v Ostravě


Zdroj: Cpress
11. července 2009

Autor článku: Mgr. Dagmar Kovářů,
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění