Předkrm podle Veroniky Kokešové: Salát Barbra

Chtěli byste v neděli místo polévky připravit nějaký originální předkrm, ale chybí vám inspirace? Dnes vám jednu přinášíme. Zkuste salát Barbra podle foodblogerky Veroniky Koko Kokešové!
Předkrm podle Veroniky Kokešové: Salát Barbra
25.1.2015 5:00 |

Salát Barbra s kachními prsíčky a krutonky

4 porce - příprava: 35 minut

* 1 balení rozváleného listového těsta
* 300 g kachních prsou s kůží
* 1 lžíce medu
* 2 velké řapíky celeru
* 150 g směsi drobných salátových listů (nejlépe s červenou čekankou)
* 1 hrst pekanových ořechů
* krystalková sůl (fleur de sel, maldonská)

DRESINK:
* 150 ml kefíru
* 50 g našlehaného čerstvého sýra s ořechy
* 1 vanička naklíčené řeřichy
* 4 lžíce olivového nebo ořechového oleje
* pár kapek tabaska
* pepř a sůl

Rozpalte troubu na 200 °C, z listového těsta odřízněte část 20 x 20 cm a nožem vytvořte mřížku. Těsto s papírem přesuňte na plech a dejte péct na 10 až 15 minut. Troubu nevypínejte, jen snižte teplotu na 150 °C. Kůži prsíček nařízněte do mřížky.

Pánev vhodnou do trouby rozehřejte na středním plameni. Maso nechte zatáhnout a zezlátnout, nejdřív na straně s kůží, bude to trvat 8 až 10 minut. Pak můžete na teplotě přidat, maso obrátit a počkat další dvě minuty, dokud se i druhá strana neopeče dozlatova. Do pánve přidejte med. Prsíčka ve vzniklé šťávě dostatečně vymáchejte. Osolte.

Pánvičku s masem kůží nahoru přesuňte do předehřáté trouby. Vysoká prsíčka by měla zůstat v troubě přibližně 15 minut, nízká a drobnější jen 8 minut. Před podáváním je nechte ještě chvíli odpočinout přikrytá alobalem.

Všechny ingredience na dresink vložte do vysoké sklenice a rozmixujte ponorným mixérem. Škrabkou na brambory oloupejte řapíky celeru a nakrájejte je na plátky. V míse smíchejte očištěný salát a celer s polovinou dresinku, zbylou část nechte na dekoraci a přidání.

Salát musí být vzdušný! Rozdělte ho na talíře, posypte krutony, ořechy a řeřichou a poklaďte tenkými plátky prsíček. Na závěr dozdobte salát solnými krystalky. Místo pečených můžete použít i sušená nebo marinovaná prsa.


Veronika Koko Kokešová (29)

Drobná blondýnka a milovnice vaření i kvalitního jídla se narodila v Plzni, kde se díky tatínkovi restauratérovi také poprvé podívala pod pokličku české gastronomie. Vystudovala obor hotelnictví, lázeňství a gastronomie na Vysoké škole hotelové v Praze, ale profesní dráha ji zavedla do médií.

Je moderátorkou rádia Expres FM, autorkou pořadů MENU domů a MENU v sezóně na Stream.cz. Získala titul Blogerka roku 2013 v kategorii FOOD a zvítězila v anketě Foodblog roku 2013. V nakladatelství Smart Press vyšla její prvotina Menu podle Koko – kuchařka plná videí.

www.menudomu.cz


Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Autor článku: Johana Křížková
Zdroj: časopis F.O.O.D.

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění