Recept na neděli: Jarní špenátová polévka s čerstvými květy

Co originálního připravit k nedělnímu obědu? Zkuste špenátovou polévku ozdobenou kvítky z vaší zahrady!
Recept na neděli: Jarní špenátová polévka s čerstvými květy
7.6.2015 5:00 |

Jarní špenátová polévka s čerstvými květy

2 porce - příprava: 30 minut

* 2 lžíce oleje
* 1 cibule
* 2 brambory
* 1 kostky bujonu
* 150 g listového špenátu
* 200 ml sójového mléka
* 1–2 kardamomy
* 1 lžička kurkumy
* naklíčená řeřicha
* sůl
* čerstvé květy na ozdobu (primule, kerblík lesní, mladá bršlice kozí noha, plicník lékařský, kokoška pastuší tobolka apod.)
* krutony k podávání

Na oleji osmažte nasekanou cibuli, přidejte oloupané a nakrájené brambory i bujon, zalijte trochou vody a duste.

Až brambory změknou, přidejte opláchnuté listy špenátu a krátce povařte.

Přilijte sójové mléko, ochuťte nadrceným kardamomem a kurkumou.

Tyčovým mixérem rozmixujte a osolte.

Na talíři ozdobte čerstvými květy a řeřichou. Podávejte s krutony.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D. Autorkou receptu je Jana Vlková.

Autor článku: Johana Křížková
Zdroj: časopis F.O.O.D.

Komentáře

betuse.dolanska@seznam.cz | 15.6.2015 17:16

Polévka vypadá nádherně. Ještě jsem nikdy podobnou nejedla, přitom špenát miluji. Škoda. Určitě to ráda brzy napravím a recept vyzkouším... hezký nápad s květy na ozdobu, vypadá to veseleji :-) akorát teď místo tuhých kostek používám gelové bujony od Knorru, takže si to v receptu vyměním. Vaří se mi s nimi totiž o dost lépe :-)

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění