Recept na neděli: Krůtí roláda se sušenými švestkami

Zase už si lámete hlavu, co udělat rodině k nedělnímu obědu? Inspirujte se v našem článku.
Recept na neděli: Krůtí roláda se sušenými švestkami
12.4.2015 5:00 |

Krůtí roláda se sušenými švestkami

4 porce - příprava: 2 hodiny

* 1 kg krůtích prsou
* sůl a pepř
* 50 ml oleje
* 50 ml smetany
* 200 g sušených švestek
* 100 g anglické slaniny
* 4 šalotky
* 50 g másla
* 4 snítky tymiánu

Krůtí maso opláchněte, osušte a rozřízněte. Rozklepejte ho na plát a potrhané okraje odřízněte. Do masa z obou stran pečlivě vetřete sůl s hrubě drceným pepřem a lžící oleje. Ořezy masa se smetanou a špetkou soli i pepře rozsekejte na kaši pomocí robotu.

Pak ji rozetřete na připravený plát masa. Na to naskládejte polovinu sušených švestek a na nudličky nakrájenou slaninu. Zabalte do rolády, svažte provázkem a vložte do pekáče se zbytkem olejem. Přidejte zbylé švestky a oloupané šalotky.

Lehce podlijte vodou, přidejte plátky másla a tymián. Pekáč zaklopte a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 60 minut. Pak odklopte, zvyšte teplotu na 200 °C a pečte 20 minut, aby povrch zezlátl.


Sušené švestky

Jejich úžasné účinky na zdraví znali už naši předkové. Jsou skvělé pro úpravu zažívání, odbourávání cholesterolu i při redukční dietě. Navíc uspokojí chuť na sladké, když vás honí mlsná.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Autor článku: David Skokan
Zdroj: časopis F.O.O.D.

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění