Recept na neděli: Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem

Zkuste dnes připravit tuto vynikající selečí pečínku, které neodolá nikdo z rodiny!
Recept na neděli: Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem
13.4.2014 5:00 |

Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem

6 porcí - příprava: 2 hodiny

* 1 hřbet ze selátka s kostí (zhruba 1,5 kg)
* sůl a mletý pepř
* 1 palice česneku
* 1 cibule

ZELÍ:
* 1 cibule
* 4 lžíce sádla
* 1 lžička kmínu
* 500 g kysaného zelí
* 1–2 lžíce krupicového cukru
* 1 jablko
* 1 velká moučná brambora
* sůl

Kůži nařízněte nožem do proužků. Do masa, kůže i zářezů vetřete sůl a pepř. Česnek rozeberte. Čtyři stroužky oloupejte a nakrájejte na plátky. Ty vmáčkněte do zářezů na kůži.

Maso vložte do pekáče a ozdobte zbylými neoloupanými stroužky česneku. Cibuli oloupejte, nakrájejte na měsíčky a přidejte do pekáče. Podlijte, zaklopte a pečte při 180 °C 45 minut.

Pak odkryjte, zvyšte teplotu na 200 °C a dopékejte 40 minut.

Připravte si zelí. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V kastrolu rozpusťte sádlo a cibuli osmažte. Přidejte kmín. Zelí slijte a překrájejte. Vmíchejte k cibulce. Podlijte sklenicí vody a posypte cukrem. Duste asi 20 minut.

Jablko a bramboru oloupejte, nastrouhejte a se zelím duste asi 30 minut. Dosolte, doslaďte nebo dokyselte. Maso nechte odpočinout, krájejte a podávejte se zelím a knedlíkem.

Recepty na knedlíky najdete zde.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D. 3/2014.

Autor článku: časopis F.O.O.D.
Zdroj: časopis F.O.O.D.

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění