Recept na víkend: Rýžové závitky se zeleninou

Fotogalerie Chystáte na víkend oslavu a rádi byste svým hostům nabídli něco neobvyklého? Zkuste rýžové závitky. S jejich přípravou vám mohou pomoct i vaše děti.
31.1.2014 17:00 |

Rýžové závitky se zeleninou

16 kousků - příprava: 40 minut

* 16 hotových rýžových placek (sušené, k dostání v supermarketech)
* 1 balení tenkých rýžových nudlí
* 4 mrkve
* 1 menší čínské zelí
* 100 ml sójové nebo rybí omáčky
* 3 lžíce hladké mouky
* čerstvý koriandr (případně bazalka nebo pažitka)
* olej na smažení
* sójová omáčka na namáčení

Rýžové placky po jedné krátce namočte ve větší míse s vodou tak, aby se ponořily, ale nepraskly. Až budou na dotek lepivé, rozložte je na utěrku a nechte uschnout. Mezitím vložte na 2 minuty rýžové nudle do vlažné vody, pak je slijte a přendejte do mísy.

Oloupanou mrkev a listy čínského zelí nakrájejte na tenké plátky, v míse smíchejte s nudlemi a sójovou, popřípadě rybí omáčkou. V hrnku vidličkou smíchejte mouku s trochou vody, až vznikne řidší těstíčko.

Na spodní část placky rozložte díl nudlí se zeleninou, navrch vložte trošku koriandru a přehněte placku. Její vrchní část zlehka potřete těstíčkem, přeložte levou část placky, následně pravou a vrchní část ještě jednou potřete „lepidlem“. Rolujte od sebe směrem k němu.

Proces opakujte s dalšími rolkami. Hotové závitky smažte ve větším množství oleje, osušte na ubrousku. Podávejte namočené v sójové omáčce.

OBRAZEM: Rýžové závitky se zeleninou

Článek vyšel v časopise F.O.O.D. 1/2014.

Autor článku: Jana Vašáková
Zdroj: časopis F.O.O.D.

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění