Recept na víkend: Tatarák z lososa s čerstvým koprem

Víte, jak si připravit luxusní lososový tataráček? Zkuste to podle našeho návodu.
Recept na víkend: Tatarák z lososa s čerstvým koprem
16.5.2014 17:00 |

Tatarák z lososa s čerstvým koprem

4 porce - příprava: 25 minut + odležení

* 400 g filetů z lososa
* 1 menší bílá cibule nebo šalotka
* 4 snítky kopru
* šťáva z 1 limetky
* 1 lžíce dijonské hořčice
* sůl a čerstvě mletý pepř
* olivový olej
* 4 větší brambory typu B
* rostlinný olej na smažení
* čekankový puk na ozdobu
* výběr ze zelených salátů

Filety lososa zbavte kůže a nakrájejte na malé kousky.

Jemně nasekejte také cibuli a polovinu kopru.

Lososa smíchejte s limetkovou šťávou, dijonskou hořčicí, cibulí, koprem, pepřem a trochou olivového oleje.

Všech surovin dejte ze začátku spíše méně a podle chuti postupně přidávejte.

Brambory oškrábejte a nakrájejte na tenké plátky. Pak je osmažte dozlatova na oleji a osolte.

Tatarák podávejte ozdobený lístkem čekanky a koprem s bramborovými chipsy a salátem.


Recept vyšel v časopise F.O.O.D.

Autor článku: Jana Chmelíková
Zdroj: časopis F.O.O.D.

Komentáře

Anka | 18.11.2014 16:22

vyborny recept, ja ho akorat trosku vylepsila a davam z 2/3 cerstveho lososa a z 1/3 uzeneho a na zaver postrikam olivakem terra creata a az pote posypu koprem, to tomu tataraku doda uplne jinu vuni i chut, skuste, dobre chutnani

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění