Tip na dezert: Cheesecake s jahodami

Čekáte návštěvu nebo plánujete oslavu? Nechte se inspirovat rychlým a snadným receptem Martina Polačka.
Tip na dezert: Cheesecake s jahodami
4.6.2014 5:00 |

Cheesecake s jahodami

8 porcí - příprava: 50 minut

* 1 tyčinka agar-agar
* 200 g pšeničných sušenek Molenaartje
* 80 g rostlinného margarínu
* 900 g tofu natural
* 500 ml sójové smetany Provamel
* 9 lžic agávového sirupu
* 250 g jahod

Tyčinku agar-agar namočte do 1 litru vody na 30 minut.

Připravte si korpus: sušenky rozdrťte najemno a smíchejte s rozpuštěným margarínem. Hmotu rozprostřete na dno formy a upěchujte.

Tofu nakrájejte na kousky, zalijte sójovou smetanou, přidejte 6 lžic sirupu a rozmixujte dohladka. Náplň nalijte na korpus a pečte 30 minut na 160 °C.

Uvařte si agar-agar tak, že přivedete k varu tyčinku namočenou ve vodě a vaříte ji na mírném plameni, dokud se nerozpustí. Oslaďte 3 lžícemi sirupu, obarvěte šťávou z jahod (nebo červené řepy). Nechte trochu zchladnout.

Upečený cheesecake nechte vychladnout. Nakonec jej ozdobte jahodami a zalijte agar-agarem. Nechte přes noc vychladit v ledničce.

Náš TIP: Můžete použít jakékoli sezonní ovoce. Dezert můžete připravit i do zapékacích misek jako jednotlivé porce.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Autor článku: Jana Vašáková
Zdroj: časopis F.O.O.D.

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění