Tip na neděli: Tvaroh v hlavní roli

V rodině naší čtenářky se tento lahodný koláč hřeje na výsluní všeobecné popularity. Vyzkoušeli jsme ho a už víme proč. Je prostě báječný!
Tip na neděli: Tvaroh v hlavní roli
24.1.2016 5:00 |

Voňavý tvaroháč

dortová forma o Ø 24 cm - příprava: 55 minut

* 400 g hladké mouky
* 120 g moučkového cukru
* 1/2 prášku do pečiva
* 1 vejce
* 250 g másla + na vymazání
* 2 lžíce kakaa holandského typu
* hrubá mouka na vysypání

NÁPLŇ:
* 3 vejce
* 2 lžíce krupicového cukru
* 500 g tvarohu ve vaničce
* 2–3 lžíce tuzemáku
* 1 sáček vanilkového cukru

Ze surovin (kromě kakaa) vypracujte těsto podobné lineckému (do dvou třetin vmíchejte kakao) a obě těsta nechte 10 minut odpočinout v chladu. Formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Kakaovým těstem vyložte dno a stěny formy.

Připravte si náplň. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, z ostatních surovin vyšlehejte hladký tvarohový krém a sníh do něj opatrně zapracujte. Náplň nalijte do formy a navrch nahrubo nastrouhejte zbylou třetinu těsta. Pečte při 160 °C asi 40 až 50 minut.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D. Autorkou receptu je Kateřina Sobotová.

Autor článku: Johana Křížková
Zdroj: časopis F.O.O.D.

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění