(Video) Vaříme z dýně Hokaido: Pečená dýně se zeleninou a klobásou

Podzim je obdobím dýní. I u nás jsou stále oblíbenější, neboť mají v kuchyni mnohostranné využití. My vám dnes přinášíme chutný recept z u nás stále oblíběnějšího druhu - dýně Hokaido.
(Video) Vaříme z dýně Hokaido: Pečená dýně se zeleninou a klobásou
14.10.2013 16:00 |

Dýně Hokaido je ve srovnání s klasickou dýní trochu netradiční, především ve velikosti - mívá v průměru okolo 10-30 centimetrů a tak je její zpracování mnohem příjemnější.

Oblíbená je pro svou zvláštní nasládlou chuť, což však není její jediný přínos. Příjemně aromatická dužnina, obsahuje provitamin A, vitamin C a B, bílkoviny, sacharidy, vlákninu, vápník, hořčík a železo.

Na rozdíl od klasické dýně se Hokaido při zpracování nemusí loupat. Stačí jí pouze umýt, rozkrojit na půlky a pak odstranit semínka. Přestože v syrovém stavu je její slupka značně tvrdá, při vaření či pečení brzy změkne.

Jak připravit z dýně Hokaido chutný oběd, to vás v následujícím videu z pořadu Mr. & Mrs. FOOD naučí Jana a Martin:

Autor článku: MK
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění