KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Vyzkoušejte sladké pokušení, kterému nelze odolat

Připravte si sami doma sladké speciality od věhlasných cukrářek z TOP HOTELu Praha Marie Kučerové a Jany Baldové, jejíž fantastické dezerty již okusilo 16 prezidentů. Momentálně si na nich pochutnávají a nemohou si je vynachválit hosté restaurace BOHEMIA TOP.
Vyzkoušejte sladké pokušení, kterému nelze odolat
18.7.2016 7:00 |

Recept na panna cottu by si milovníci dezertů rozhodně neměli nechat ujít, naše panna cotta je navíc doplněna o omáčku z kiwi a máty. Moučníky ze zeleniny zažívají v poslední době boom, přinášíme vám proto také recept na dort z mrkve, který vám svou chutí jistě učaruje.

Panna cotta s kiwi-mátovou omáčkou

Ingredience:

• 500 ml 33% smetany
• 400 ml polotučného mléka
• 150 g moučkového cukru
• vanilkový lusk (popř. vanilkový cukr)
• 2 balíčky plátkové želatiny

Na omáčku:

• kiwi
• mátové listy
• cukr
• citrónová šťáva
• lžička vanilkového pudinku

Postup:

1. Želatinu namočíme do studené vody.
2. Smetanu, mléko a cukr s vanilkou zahřejeme na 65 °C. (Nesmíme přivést k varu, po vychladnutí by se nám vytvořil škraloup.)
3. Do zahřívané směsi přidáme želatinu a mícháme, dokud se vše nerozpustí a nespojí. Směs přelijeme do pohárků a dáme vychladit/ztuhnout do lednice.

Jak na omáčku:

1. Oloupané kiwi nahrubo nastrouháme a společně s cukrem a pokrájenými mátovými listy přivedeme k varu. Povaříme 2 minuty.
2. Lžičku vanilkového pudinku rozmíchaného se 2 lžícemi vody přidáme k omáčce a znovu přivedeme k varu. Ihned poté omáčku stáhneme z plotny, rozmixujeme a ochutíme citrónovou šťávou.

Panna cottu před podáváním zalijeme omáčkou a můžeme ještě dozdobit nastrouhanou čokoládou.

Mrkvový dort s rozinkami

Ingredience:

• 100 g rozpuštěné hery
• 300 g moučkového cukru
• 60 g medu
• 100 g mandlových plátků
• 450 g nastrouhané mrkve
• 250 g hladké mouky
• 1 lžička mleté skořice
• špetka soli
• 4 vejce
• 1 balíček kypřicího prášku
• rozinky

Na polevu:

• 1 zakysaná smetana
• cukr
• 1 vanilkový cukr
• kůra a šťáva z pomeranče
• špetka skořice

Postup:

1. Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady a vytvoříme řidší těsto, které nalijeme do vymazané a vysypané formy.
2. Pečeme v předehřátě troubě na 165 °C přibližně 50–60 minut.
3. Zatímco nám dort chladne, ochutíme zakysanou smetanu cukrem, kůrou a šťávou z pomeranče a špetkou skořice.
4. Dort po vychladnutí potřeme polevou a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

TOP HOTEL Praha je rozsahem svých služeb zcela unikátní. Stojí uprostřed zahrady a svým hostům nabízí ubytování ve více než 800 pokojích a apartmá, kapacitu až 5 tisíc míst v 5 kongresových sálech a 16 saloncích. Je tak největším kongresovým hotelem v Evropě. Součástí komplexu je jedinečná japonská zahrada s vodopádem, jezírkem a zpívající fontánou. Pod jednou střechou naleznete i 5 restaurací a barů a širokou škálu wellness služeb. Samozřejmostí je rozlehlé parkoviště.

Více informací naleznete na www.tophotel.cz

Autor článku: Inzerce
Zdroj: archiv firmy

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění