Co udělat po rozvodu, abyste toho bídáka dostala rychle z hlavy

Co udělat po rozvodu, abyste toho bídáka dostala rychle z hlavy

Rozvodové papíry jsou podepsané a podané, jenže co teď? Vzhledem k tomu, že rozchod je na stupnici stresu na stejné úrovni jako úmrtí, je dobré dodržet několik jednoduchých kroků, abyste mohla začít nový život jako poučená bytost, zralejší o další životní zkušenost, a ne coby zdeptaná chudinka smýkaná osudem. Jak na to?

1. Užijte si smutek

Netvařte se, že se nic nestalo, smutněte a užijte si to. Dejte si ale nějaký termín, kdy s truchlením skončíte. Má to dobrý terapeutický důvod. Tím, že si dovolíte bolest z rozvodu naplno prožít, dáte psychice možnost a čas se zahojit. To se ve chvíli, kdy se budete tvářit jakoby nic, nestane a neprožitá bolest vás doběhne o nějaký ten měsíc později, třeba v podobě špatného spaní.

Pokračování 2 / 11

2. Vezměte si dovolenou a jeďte pryč

Pokud nechcete bolest sdílet s okolím, ale naopak se z nejhoršího dostat sama, bude lepší, když si vezmete dovolenou a vyrazíte někam na výlet. Nejlepší je zvolit místo, kde jste nikdy v životě nebyla a ke kterému vás nepojí žádné vzpomínky. Přijdete na jiné myšlenky, objevíte nová místa, jídla, kavárny a možná i lidi, cizí prostředí vás inspiruje, dá vám novou šťávu.

Pokračování 3 / 11

3. Obvolejte kamarádky

Ovšem pozor, jen ty, které vám přejí a jsou s vámi v dobách dobrých i zlých. Závistivky a ty nepřejícné zatím vynechejte, vychutnáte si je, až budete v pohodě. Dobré přítelkyně vás podrží a určitě vás zahrnou spoustou dalších tipů, jak se s rozvodem vypořádat.

Pokračování 4 / 11

4. Vyhoďte jeho věci

Nechal vám po sobě doma nějaké zbytky? Všechny je vyhoďte nebo mu je pošlete v krabici. Zaprvé už nemají, stejně jako on, ve vašem životě co dělat, zadruhé si potřebujete uklidit v sobě i v životě a za třetí takoví pohrobci po lidech, s kterými už nechcete mít nic společného, vám do života vnesou jen zmatek nemluvě o tom, že staré věci drží starou energii. Proč tedy setrvávat u něčeho, co už není pravda?

Pokračování 5 / 11

5. Snubní prsten pryč

Ani z nostalgie, ani z jiného důvodu si nenechávejte snubní prsten. Právě on byl tím, co po manželském slibu zpečetilo vaši lásku. Jenže ta už tu není a není tu ani váš ex. A tak ve vašem životě nemá co dělat ani starý snubní prsten.

Pokračování 6 / 11

6. Přeskládejte nábytek

Nejlepší by bylo nechat starý život za sebou se vším všudy a odstěhovat se do nového bytu, jenže ne vždycky je to reálné. A tak alespoň vymalujte, změňte barvu polštářků, umístění nábytku, lamp, dejte do koupelny nové ručníky. A nezapomeňte ani na cedulku na dveřích a na schránce.

Pokračování 7 / 11

7. Zjistěte, kde byla chyba

Teď je čas na to zjistit, kde byla chyba, abychom příště, s novým partnerem, neopakovaly nějaký špatný emocionální vzorec. Nejlepší je vyhledat odborníka. Přece jen potřebujete někoho, kdo bude mít nad situací nadhled. A to vy ani vaše nejlepší kamarádky nejste.

Pokračování 8 / 11

8. Uspořádejte večírek

Jste poučená, byt je přestavěný, všechny věci, které vám připomínaly bývalý vztah, vám zmizely z očí, teď je potřeba do prostoru dostat spoustu nové radostné energie, aby se vám život začal žít lépe, radostněji. Uspořádejte doma menší party. Rozhodně by to mělo být něco většího než jen návštěva dobrých známých. Potřebujete totiž do bytu nacpat co nejvíc radostné živé energie, znova ho energeticky zabydlet. Dobrá zábava a smích k tomu patří. Pryč s dohadováním, hádkami, smutkem a odchodem.

Pokračování 9 / 11

9. Dělejte, na co jste neměla čas

Teď je ta správná doba, kdy se nemusíte ohlížet na potřeby partnera a můžete se začít věnovat sama sobě. Zaplaťte si nějaký tvůrčí nebo poznávací kurz, dělejte vylomeniny… Kdy jindy si chcete zařadit do života věci, na které dřív nebyl prostor?

Pokračování 10 / 11

10. Dejte si pauzu

Pamatujte na to, že trvá rok a půl, než se energie dvou lidí, kteří spolu žili, rozpojí. Pauzu potřebujete i vy, právě z tohoto důvodu. Buďte chvíli sama, ať zase jednou víte, jaké je to být sama sebou, ať máte možnost zjistit, jaká jsou doopravdy vaše přání. Jestli jste náhodou to, co vás údajně bavilo, nedělala hlavně kvůli partnerovi. Až dáte dostatek prostoru sobě a budete vědět, kým jste, teprve přijde chvíle, kdy bude mít šanci do vašeho života přijít jiný partner, ne jen špatná kopie vašeho bývalého.

Pokračování 11 / 11

11. Zamilujte se sama do sebe

Tohle je to nejlepší, co pro sebe můžete udělat. Mít se ráda, zapracovat na sebeúctě, respektu k sobě samé, rozvodem pošramoceném sebevědomí. Zamilujte se do toho báječného člověka, kterým jste, protože pak vás budou milovat i ostatní. Vaše srdce se otevře a přitáhne konečně toho pravého.

Doporučujeme

Články odjinud