Kosmetický tip: Sedmikráska

Sedmikráska má krásu už v názvu, takže ji rozhodně využijeme pro zkrášlovací účinky. Zvláště tehdy, když máte problematickou pleť se sklonem k vyrážkám.
Kosmetický tip: Sedmikráska
3.8.2004 0:00 |

Sedmikráska obecná neboli sedmikráska chudobka patří do čeledi hvězdnicovitých. Roste na pastvinách, loukách, v parcích a zahradách. Je to nízká, 4-15 cm vysoká trvalka, která není toxická a její užívání v terapeutických dávkách nemá žádné vedlejší účinky. Květy se sbírají od dubna do září.

Je po výborný prostředek při kašli (má vykašlávací účinek), zahlenění a dýchacích problémech. Působí také protizánětlivě a hojivě a proto vně slouží jako prostředek na špatně se hojící rány a vyrážky. Obklady ze sedmikrásky tedy přikládáme na problematickou pleť.

Příprava: 1 kávovou lžičku drogy zalijeme šálkem vody. Po pěti minutách scedíme, namočíme do gázy a přiložíme na obličej. Obklady přikládáme vlažné, ne horké, aby nedošlo k trvalému rozšíření pórů.

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění