Recepty: Skvělé lehké dezerty (nejen) na léto

Nemusíte si zakazovat mlsání, jen ho jezte s mírou a ve zdravém kabátku.
Recepty: Skvělé lehké dezerty (nejen) na léto
15.6.2012 8:00 |

Jahody se sněhovou čepičkou

Ingredience na 1 porci: 2 bílky 1 lžička vanilkového cukru v bio kvalitě
1 lžička strouhaného kokosu
100 g jahod

Postup:

Vyšleháme bílky s vanilkovým cukrem a strouhaným kokosem. Do
zapékací mističky naskládáme omyté a rozpůlené jahody, navrch
ozdobíme bílkovým sněhem, vložíme do trouby předehřáté na 150 °C a zapékáme dozlatova.

Tip: Takto zapéct můžete i maliny, borůvky a ostružiny.

Ruličky s tvarohem a hruškou

Ingredience pro 4 osoby:

Na palačinky:

4 vejce kůra z citronu 500 ml polotučného mléka 6 lžic hladké špaldové mouky řepkový olej na pánev

Na náplň:

250 g polotučného měkkého tvarohu
1 sáček vanilkového cukru v bio kvalitě 2 středně velké hrušky

Ruličky s tvarohem a hruškou Ruličky s tvarohem a hruškou

Postup: Vyšleháme vejce s kůrou z citronu, přilijeme mléko
a postupně vmícháme mouku. Těsto necháme jednu hodinu
uležet v ledničce. Poté potřeme rozehřátou pánev troškou
oleje a smažíme tenké palačinky z obou stran dozlatova.
Hotové je plníme tvarohem utřeným s vanilkovým cukrem
a nastrouhanou hruškou.

Tip: Můžete pokapat javorovým sirupem.

Cottage s rebarborou a skořicovým cukrem

Ingredience na 1 porci:
100 g rebarbory 1 lžička skořicového cukru vanilkový lusk
150 g sýru cottage

Cottage s rebarborou a skořicovým cukrem Cottage s rebarborou a skořicovým cukrem

Postup:

Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky, povaříme ji společně s vanilkovým luskem, asi 5–7 minut. Do misky přendáme cottage, posypeme jej skořicovým cukrem a ozdobíme rebarborou a vanilkovým luskem.

Tip: Vyzkoušejte i s rýžovou kaší.

Barevné Ovocné špízy

Ingredience na 1 porci: 50 g jahod
1 kiwi
1 pitaya
½ banánu

Barevné ovocné špízy Barevné ovocné špízy

Postup:

Jahody omyjeme a rozpůlíme, kiwi a pitayu oloupeme a nakrájíme na větší kousky, banán na kolečka. Postupně napichujeme ovocné kousky na špízy a servírujeme na talíř.

Tip: Pitayu nahradíte i liči či melounem.

Autor článku: Jana Vašáková (Dieta)
Zdroj: Dieta

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění