7 tipů, jak správně vybrat olivy

Zimní večery bývají dlouhé a pochmurné. Proč si tedy nezpříjemnit mrazivé počasí něčím, co nás alespoň v myšlenkách vrátí zpět do doby letní dovolené? Teplo domova, sklenka dobrého vína a miska plná vynikajících oliv se o to zaručeně postarají!
7 tipů, jak správně vybrat olivy
3.12.2010 0:00 |

 Dříve než vyrazíte do obchodu pro tyto perly Středomoří, nechte se inspirovat:

  • Vybírejte vždy olivy balené ve skleničkách či plechovkách. Plastové obaly nejsou pro jejich skladování příliš vhodné.
  • Olivy samotné by měly mít oválný či kulatý tvar, v balení by měly zůstat neporušené a vcelku.
  • Vybrat si můžete mezi černými, fialovými či zelenými olivami. Nejedná se ovšem o různé druhy, ale o olivy, které byly sklizeny v různých stádiích zralosti. Olivy jsou totiž zpočátku zelené a uzráváním se postupně mění na vínově červené, červené, fialové a nakonec černé.

  • Zelené olivy jsou zpravidla tvrdší, více hořké a mají menší kalorickou hodnotu ve srovnání s černými.
  • Černé olivy jsou měkké, mají plnější chuť a také větší kalorickou hodnotu.
  • Pokud máte rádi změnu, můžete vyzkoušet olivy plněné mandlemi, papričkami, ančovičkami, či olivy naložené v bylinkách.
  • Vybírat můžete také mezi nepřeberným množstvím odrůd. Velmi oblíbené jsou například odrůdy španělských oliv - Manzilla, Hojiblanca či velké olivy Gordal, zvané „královské“.

Více informací najdete na adrese: www.olivyzespanelska.cz.

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění