Bedly na několik způsobů

Připravme se na hlavní houbařskou sezónu a zásobme se velmi chutnými recepty, podle kterých připravíme výborné jídlo pro celou rodinu.
Bedly na několik způsobů
1.7.2005 0:00 |

Plněné bedly
Rozemleté vepřové maso smícháme s trochou

mléka, osolíme a směsí plníme klobouky bedel, napěchujeme je do sádlem

vymazaného pekáče a zvolna v troubě zapečeme. Podáváme bramborem.

Bedly na česneku
Bedly nakrájíme na větší plátky, potřeme

česnekem se solí a na másle nebo na oleji osmažíme. Podáváme se salátem z rajčat

a okurek, do něhož přidáme česnek.

Obalované bedly
Klobouky očistíme a namočíme na půl

hodiny do mléka. Potom je osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a

nakonec ve strouhance. Smažíme je na rozpáleném oleji. Takto připravené bedly

podáváme s tatarskou omáčkou a opečenými bramborami.

Bedly na slanině
Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky, na

pánvi rozškvaříme, na ni po dně rozložíme rozpůlené kloboučky bedel, bez mezer,

aby se slanina nepřepalovala, osolíme, opepříme a prudce opečeme. Podáváme

posypané jemně sekanou petrželkou se slaným pečivem nebo chlebem.


Dobrou chuť!


Uvedeno ve spolupráci s týdeník Spirit

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění