Bio recept: Bylinková polévka s vločkami

Ovesné vločky obsahují vitaminy skupiny B, vápník, železo, fosfor a lecitin.
Bio recept: Bylinková polévka s vločkami
9.5.2003 0:00 |

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele.   Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě (sůl seženete v nerafinované podobě).

Ingredience:
2-3 šálky ovesných vloček
margarin
1 kelímek zakysané smetany
sušený bujon
čerstvé bylinky (petrželka,pažitka, kopr, majoránka,..)
sůl

Postup přípravy:
Na tuku opražíme vločky, bujon rozmícháme ve vodě a přilijeme k vločkám. Vmícháme zakysanou smetanu, sůl a posekané bylinky.


Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění