Bio recept: Hlívový salát s tofu

Hlíva ústřičná nejen výborně chutná ale má i široké využití v kulinářském umění. Pokud máte rádi saláty, vyzkoušejte třeba náš dnešní recept, tentokrát v bio kvalitě.
Bio recept: Hlívový salát s tofu
12.7.2009 0:00 |

Ingredience:


800 g hlivy ústřičné
1 hlávkový salát
400 g tofu, 
3 lžíce olivového oleje 
2 cibule,
1 červená kapie,
3 stroužky česneku
1 feferonka,
sůl
papř
Jablečný ocet nebo balsamico

Příprava:

Hlívu omyjeme a rozkrájíme na nudličky. Nakrájíme cibuli na kroužky, které osmažíme do sklovita na oleji, přidáme hlívu, sůl, rozetřený česnek a trochu pepře podle chuti. Podlejeme vodou a dusíme do měkka, následně odstavíme a necháme vychladnout.

Mezitím si pokrájíme na menší kousky toffu, přidáme  hlávkový salát,  nakrájenou kapii, nakrájenou feferonku (podle chuti, můžeme vynechat) a vše smícháme s vychladlou hlívou. Dochuttíme jablečným octem nebo balsamicem, solí, popř. pepřem.

Podáváme s celozrnným pečivem.

12. července 2009

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění