Bio recept: Krupník

Krupník je jednoduchý na přípravu a chutná výborně, hlavně pokud ho budete podávat se zeleninovým salátem nebo kysaným zelím.
Bio recept: Krupník
11.7.2003 0:00 |

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele.   Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě (sůl seženete v nerafinované podobě).

Ingredience:
5 větších brambor
stejné množství krup
kelímek zakysané smetany
2 vejce
sůl
pepř
česnek
2 kuličky nového koření
olivový olej

Postup přípravy:
Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme je. Dále budeme potřebovat stejné množství uvařených krup. Brambory poté nastrouháme, smícháme s ostatními ingrediencemi (nové koření roztlučeme) a směs nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poté povrch ještě potřeme olejem a upečeme. Podáváme se zeleninovým salátem.


Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění