Bio recept: Okurkový salát s tofu

Okurkový salát s tofu podávejte k pokrmům nebo si na něm pochutnejte jen tak samostatně.
Bio recept: Okurkový salát s tofu
25.1.2008 0:00 |

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele.   Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě (sůl seženete v nerafinované podobě).

Ingredience:
2 střední okurky
100 g tofu
2 lžíce jablečného octa
půl lžičky kari
lžička hořčice
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
čerstvý kopr

Postup přípravy:
Oloupané okurky nakrájejte na tenká kolečka. Rozmixujte tofu, ocet, kari, hořčici a olej. Osolte, opepřete a přelijte směsí okurky.

Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění