Bio recept: Ovesná polévka s kysanou smetanou

Polévka z ovesných vloček je dietní, chutná a přitom skvěle zasytí.
Bio recept: Ovesná polévka s kysanou smetanou
29.8.2003 0:00 |

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele.   Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě (sůl seženete v nerafinované podobě).


Ingredience:
80 g ovesných vloček
40 g  bio margarin
sůl
200 g kořenové zeleniny
2 dl kysané smetany
petrželka

Návod k přípravě:
Ovesné vločky s polovinou másla a solí uvaříme v 1/2 litru studené vody.
Zeleninu očistíme a pokrájíme na proužky a povaříme v asi 1/2 l vody.
Uvařené vločky rozmixujeme, přidáme k uvařené zelenině a ješte chvilku povaříme.
Před podáváním přidáme kysanou smetanu a ozdobíme petrželkou.


Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění