Bio recepty: Banány se sójovou šlehačkou

Rychlovka pro návštěvu nebo jen tak pro radost- banány se sójovou šlehačkou.
Bio recepty: Banány se sójovou šlehačkou
13.4.2007 0:00 |

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele.   Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě.

Ingredience:
2 banány
250 ml sójové šlehačky
lžička medu
lžička kakaa
oříšky
mandle

Postup:
Banány překrojíme podélně a dáme na talíř. Sójovou šlehačku rozmícháme se lžičkou medu a lžičkou kakaa a přelijeme přes banány. Okraje talíře dozdobíme kakaem a vše posypeme posekanými oříšky a mandlemi.


Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění