Bio recepty: Bramborová kaše s dýní

Tentokrát budeme obyčejnou bramborovou kaši vylepšovat dýní.
Bio recepty: Bramborová kaše s dýní
8.6.2007 0:00 |

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele.   Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě (sůl seženete v nerafinované podobě).

Ingredience:
600 g brambor
650 g dýně
30 g rostlinného tuku
1 lžička kari
sůl
pepř

Postup:
Oloupané brambory pokrájejte na kousky a uvařte v osolené vodě doměkka.  Z dýně odstraňte semínka, oloupejte ji, operte a nakrájejte na malé kousky. Povařte v osolené vodě asi 15 minut, pak dýni slijte a rozmixujte. Brambory slijte a rozmačkejte. Vše promíchejte dohromady a rostlinným tukem, kari, solí a pepřem.

Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění