Bio recepty: Cizrnová polévka

Cizrna má vysoký obsah bílkovin a vlákniny, je dobrým zdrojem lysinu, kyseliny linolové, pangamové, vápníku a železa.
Bio recepty: Cizrnová polévka
7.11.2004 0:00 |

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele.   Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.

Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě.

Cizrnová polévka
Ingredience:
200 g vařené cizrny
200 g špenátu
1 cibule
1/4 celeru
2 stroužky česneku
majoránka
pepř
2 lžíce olivového oleje
Wurzl
celozrnné těstoviny
strouhaný sýr

Příprava:
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli,celer, přidáme česnek, majoránku, špenát a dusíme 5 asi pět minut. Přilijeme 1,5l vody, přidáme Wurzl (ten nejdřív rozmícháme v troše vody, aby nebyly hrudky), pepř, doměkka uvařenou cizrnu a těstoviny. Vaříme, dokud těstoviny nezměknou a na talíři posypeme strouhaným sýrem.

Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění