Bio recepty: Domácí jablečný čaj

Pojďte se krásně zahřát a pochutnat si na domácím jablečném čaji vlastní výroby.
Bio recepty: Domácí jablečný čaj
9.1.2007 0:00 |

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele.   Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě.

Jablečný čaj s medem, skořicí a citronem
Ingredience:


jablko
med
skořice
citron

Příprava: Jablko oloupejte a slupky dejte do hrnku. Zbytek jablka pokrájejte na kousky, přidejte ke slupkám a zalijte horkou vodou. Nechte luhovat alespoň pět minut. Pak ochuťte medem, citronem a posypte skořicí. Můžete si popíjet chutný čaj a pak ještě vyjíst teplé jablíčko.

Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Radka | 10.1.2007 23:21

Mnamka

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění