Bio recepty: Dýňový koláč

Trochu neobvyklá koláčová náplň z dýně, zato si určitě pochutnáte.
Bio recepty: Dýňový koláč
2.11.2007 0:00 |

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele.   Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě (sůl seženete v nerafinované podobě).

Ingredience:
500 g dýně
200 g celozrnné mouky
100 g rostlinného tuku
50 g medu
100 g pomeranče
mletá skořice
oříšky

Postup: Smícháme mouku, med, tuk, vmáčkneme na dno dortové formy a dáme odležet. Okraje zarovnáme a z těchto zbytků tvoříme ozdoby- srdíčka, trojúhelníčky a podobně. Formu s těstem pak krátce zapečeme. Oloupanou dýni nastrouháme, nasypeme na těsto, posypeme skořicí, kousky pomeranče, posekanými oříšky a ozdobami. Pak dopečeme dozlatova.


Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění