Bio recepty: Houbová omáčka

Houbovou omáčku podáváte s plátkem robi masa a rýží nebo bio knedlíkem.
Bio recepty: Houbová omáčka
1.2.2007 0:00 |

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele.   Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě.

Houbová omáčka
Ingredience:
sušené houby
bio bujón wurzl
uzený tempeh
paprika
cibule
olivový olej
celozrnná mouka na zahuštění

Příprava:


Na oleji zpěníte posekanou cibuli, nadrobno pokrájenou papriku a po chvíli přidáte najemno pokrájený uzený tempeh. Směs zalijete vodou, ve které jste rozmíchali wurzl a trochu mouky. Pak přidáte předem namočené mouky a vaříte, pokud nezměknou. Podáváte s  plátkem robi masa a rýží nebo bio knedlíkem.


Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění