Bio recepty: Houbový kuba

Houbový kuba sice patří hlavně k Vánocům, ale proč si na tomto zdravém pokrmu pochutnávat jen jednou za rok?
Bio recepty: Houbový kuba
8.12.2006 0:00 |

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele.   Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.

Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě.

Ingredience:


1 kg krup
2 hrnky nakrájených hub i sušených (předem namočených)
2 velké cibule
2 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku
1 lžíce majoránky
1 lžička kmínu
sójová omáčka

Příprava:


Cibuli nakrájenou na půlměsíčky a pokrájené houby s kmínem osmahneme na oleji. Přidáme koření, trochu sojové omáčky, doměkka uvařené kroupy, vše důkladně promícháme, pak vložíme do zapékací misky vytřené olivovým olejem a vysypané celozrnnou strouhankou a pečeme asi 30 minut v dobře vyhřáté troubě až povrch začne růžovět. Podáváme se zelným salátem.

Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění