Bio recepty: Jáhelná kaše se slunečnicovými semínky

Kaše z jáhel se dá připravit buď na sladko nebo na slano. My dnes budete připravovat tu druhou variantu.
Bio recepty: Jáhelná kaše se slunečnicovými semínky
3.8.2007 0:00 |

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele.   Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě (sůl seženete v nerafinované podobě).

Ingredience:
150 g jáhel
40 g rostlinného tuku
150 g cibule
40 g sušené syrovátky
50 g slunečnicového semínka
sůl

Postup:
Jáhly 2x spaříme horkou vodou a pak uvaříme doměkka s trochou soli. Slijeme, pak vmícháme sušenou syrovátku rozmíchanou v trošce vody a prohřejeme. Dáme na talíř, posypeme slunečnicovými semínky a orestovanou cibulkou.

Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění