Bio recepty: Karbanátky z tempehu a klasa

Vařit zdravě neznamená vzdát se svých oblíbených pokrmů, ale umět nahradit je zdravou variantou.
Bio recepty: Karbanátky z tempehu a klasa
29.6.2007 0:00 |

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele.  
Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli. Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě.

Karbanátky z tempehu a klasa
Ingredience:

1 balení uzeného tempehu
1 balení klaso (jemné nebo lahůdkové)
česnek
cibule
2 vejce
celozrnná mouka
majoránka
petrželka
sůl

Příprava: Klaso je baleno jako váleček, takže ho vyjmeme z obalu a postrouháme na hrubším struhadle. Přidáme k němu tempeh pokrájený nadrobno, jemně pokrájenou cibuli (obyčejnou cibuli nebo jarní cibulky i s natí), větší množství utřeného česneku, 2 vejce, asi dvě lžíce celozrnné mouky, majoránku, petrželku a sůl. Směs pořádně promícháme a rukama tvoříme karbanátky, které klademe na pečící papír potřený olivovým olejem a upečeme z obou stran v troubě. Podáváme s bramborovou kaší bez mléka (viz recept v v rubrice Bio recepty) a okurkovým salátem.

Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

petrbel | 28.4.2009 17:09

dotaz na autorku

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění