Bio recepty: Knedlík z kuskusu

Na výrobu tohoto knedlíku budete potřebovat kuskus, mouku, housku a vejce.
Bio recepty: Knedlík z kuskusu
12.10.2007 0:00 |

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele.   Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě (sůl seženete v nerafinované podobě).

Ingredience:
100 g kuskusu
3 dl mléka
150 hrubé celozrnné mouky
2 vejce
5 celozrnných housek
sůl
petrželka

Postup: Housky pokrájíme na kostičky a pokropíme osoleným mlékem s rozmíchanými žloutky a moukou. Vmícháme kuskus, posekanou petrželku a sníh z bílků. Z hmoty vytvoříme šišky, dáme je na fólii, okraje fólie uvážeme a vaříme 25 minut.


Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění