Bio recepty: Květáková polévka s tofu

Dnes si připravíme polévku s květákem, tofu sýrem a cibulí.
Bio recepty: Květáková polévka s tofu
20.7.2007 0:00 |

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele.   Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě (sůl seženete v nerafinované podobě).

Ingredience:
300 g květáku
100 g cibule
150 g tofu
sušený bio bujón
sójová omáčka
jablečný ocet

Postup:
Květák a cibuli pokrájíme a uvaříme ve vodě doměkka. Rozmačkáme, přidáme bujón, sójovou omáčku, jablečný ocet a zahustíme rozmixovaným tofu. Můžeme přisolit.

Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění