Bio recepty: Oříškový krém typu nutela

Rádi mlsáte nutelu, ale připadá vám nezdravá? Vyrobte si ji doma.
Bio recepty: Oříškový krém typu nutela
24.8.2007 0:00 |

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele.   Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě (sůl seženete v nerafinované podobě).

Ingredience:


200 g lískových oříšků
100 g sušeného mléka
2 lžíce kakaa
1 dl vody
třtinový cukr nebo med podle chuti

Postup: Lískové oříšky najemno nastrouháme a nasucho prohřejeme. Pak vmícháme kakao, mléko, cukr a vodu. Povaříme, dokud nevznikne hustá jemná hmota -hustotu si regulujeme podle množství vody. Nalijeme do sklenice a dáme vychladit. Pokud chceme mít jen pomazánku na pečivo, můžeme vynechat cukr.


Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění