Bio recepty: Pohankové palačinky s brokolicí

Budete potřebovat pouze pohankovou mouku, mléko, olej, brokolici, tvaroh, česnek a mandle.
Bio recepty: Pohankové palačinky s brokolicí
17.8.2007 0:00 |

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele.   Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě (sůl seženete v nerafinované podobě).

Ingredience:
100 g pohankové mouky
250 g mléka nebo vody
100 g oleje
brokolice
tvaroh
česnek
mandle
sůl

Postup: Mouku s trochou soli rozmícháme v mléce nebo vodě a necháme hodinu nasát. Pak na horké pánvi s olejem pečeme tenké palačinky. Dáme je na talíř, nasypeme na ně kousky podušené brokolice, přelijeme tvarohem rozmíchaným v mléce s utřeným česnekem a posypeme opraženými mandlemi.

Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění