Bio recepty: Pudinková buchta

Pochutnat si můžete také zdravě, stačí znát ty správné recepty.
Bio recepty: Pudinková buchta
1.2.2008 0:00 |

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele.   Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě (sůl seženete v nerafinované podobě).

Ingredience:
2 hrnky polohrubé celozrnné pouky (nebo jeden jemné a druhý hrubé)
1/2 -3/4 hrnku třtinového cukru
2 vejce
250 g rostlinného tuku
250 g tvarohu
lžička vinného kamene (kypřidlo)
2 lžíce kakaa
1 hrnek oleje
2 balení vanilkového pudinku
3/4 l jablečného moštu

Postup: Smícháme vejce, olej, cukr a hrnek vody. Postupně přidáme mouku s vinným kamenem a kakaem. Pořádně promícháme a řídké těsto vlijeme na moukou posypaný plech a pečeme asi dvacet minut. Tvaroh rozmixujeme a tukem a dochutíme třtinovým cukrem podle chuti. Pudinky rozmícháme v moštu a přivedeme k varu za stálého míchání. 
Když upečené těsto vychladne, rozetřeme na něj tvarohovou směs a pak chladnoucí pudink. Necháme ztuhnout.


Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění