Bio recepty: Vaječina s ovesnými vločkami

Pokud si rádi dopřáváte ke snídani vejce, máme pro vás trochu neobvyklou vaječinu.
Bio recepty: Vaječina s ovesnými vločkami
20.4.2007 0:00 |

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele.   Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě (sůl seženete v nerafinované podobě).


Vaječina s ovesnými vločkami
Ingredience:


4 lžíce ovesných (nebo jiných) vloček
šálek mléka
olivový olej
půl cibule
2 vejce
sůl
pažitka

Návod k přípravě: Vločky namočíme na hodinu do mléka. Na teflonové pánvi potřené olivovým olejem zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme vločky. Vaříme, dokud se mléko neodpaří. Přidáme vejce, osolíme a mícháme, až jsou vejce hotová. Sypeme posekanou pažitkou.


Dobrou chuť!

 

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

pateta | 20.4.2007 17:13

Výborně!

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění