Bio recepty: Vločkový nákyp s ovocem

Vločkový nákyp s ovocem se hodí na snídani, oběd i večeři.
Bio recepty: Vločkový nákyp s ovocem
14.9.2007 0:00 |

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele.   Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě (sůl seženete v nerafinované podobě).

Ingredience:
250 g ovesných vloček
150 g amarantového zrna
200 g obilného mléka
80 g olivového oleje
500 g meruněk
20 g strouhaného kokosu

Postup:
Mléko s 3 deci vody přivedeme k varu, vsypeme vločky, amarant a vaříme asi deset minut. Pak kaši smícháme s kokosem, polovinu těsta dáme do dortové formy vymazané olejem a vysypané kokosem, pak poklademe ovocem a přilijeme zbytkem hmoty. Pokapeme olejem a pečeme půl hodiny dozlatova.


Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění