Biorecept: Ovesná kaše s hruškami a s brusinkami

Vyzkoušejte s námi zdravou snídani nebo svačinku. Vločková kaše je navíc také chutná, takže doporučujeme přečíst všem, nejenom bio příznivcům.
Biorecept: Ovesná kaše s hruškami a s brusinkami
31.10.2009 0:00 |

Suroviny pro 2 osoby:


100 g ovesných vloček
250 ml nízkotučného mléka
1 špetka soli
1 lžička hruškového sirupu nebo medu
1 velká hruška
2 lžičky citrónové šťávy
2 lžíce brusinkového kompotu nebo 40 g sušených brusinek





Příprava:


1. Vločky povařte s mlékem, solí a hruškovým sirupem do kaše. Nechte mírně zchladnout a podle potřeby znovu ochuťte hruškovým sirupem nebo medem.

2. Hrušku omyjte, oloupejte a rozkrojte na čtvrtiny. Jádřince vykrojte, čtvrtky nakrájejte na tenké nudličky a pokapejte citrónovou šťávou. Kaši rozdělte do dvou misek a podávejte ozdobené nudličkami z hrušek a s brusinkovým kompotem nebo sušenými brusinkami.

Výživové údaje na porci:
Energie: 378 kcal / 1586 kJ
Bílkoviny: 11,1 g
Tuky: 7,1 g
Sacharidy: 76,2 g


Doba přípravy: 15 minut


31. října 2009

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění