Bramborová musaka s bílým vínem

Když má člověk něco dobrého v žaludku, hned má lepší náladu.
Bramborová musaka s bílým vínem
2.9.2005 0:00 |


Ingredience:
600 g brambor
400 g mletého hovězího masa
400 g rajčat
100 ml bílého vína
olej
sůl
pepř
cibule
stroužek česneku
lžička oregána
3 lžíce sekané petrželky
50 g másla
3 lžíce mouky
500 ml mléka
100 g strouhaného sýra
muškátový oříšek

Návod k přípravě: Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky,

osolíme, opeříme a opékáme je na oleji asi 7 min. Cibuli a česnek

oloupeme, nakrájíme a spolu s masem opečeme na zbytku oleje. Pak přidáme

rajčata, přilijeme víno, ochutíme oreganem, petrželkou, solí a pepřem. Povaříme

asi 10 min, pak brambory a masovou směs plníme po vrstvách do vymazané zapékací

misky. Máslo rozpustíme, přidáme mouku, lehce osmažíme, přelijeme mlékem a

necháme vzkypět. Přidáme strouhaný sýr, sůl, pepř a muškát a hotovou omáčkou

polijeme brambory. Pečeme asi 40 minut.

Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění