Bramborový závin s mákem

K tomu, abyste si pochutnali na něčem sladkém a dobrém, vám jako základ postačí obyčejné brambory.
Bramborový závin s mákem
14.9.2006 0:00 |

Ingredience:
150 g polohrubé mouky
100 g másla
2 lžíce octa
2 lžíce vody
150 g cukru moučka
2 žloutky
lžíce skořice
1 vanilkový cukr
4 lžíce nemletého máku
400 g vařených brambor
2 bílky
šťáva z půlky citronu

Návod k přípravě: Uvaříme brambory a necháme je vychladnout.

Z mouky, másla, žloutku, octa a vody vypracujeme těsto a necháme ho odpočinout.

Mezitím si připravíme náplň tak, že utřeme žloutek s moučkovým cukrem,

citronovou šťávou, přidáme nastrouhané brambory a mák. Pak vmícháme sníh

připravený z bílků, vanilkového cukru a skořice. Vyválíme těsto, potřeme náplní,

stočíme, položíme na plech vytřený máslem a celý závin potřeme rozpuštěným

máslem. Pečeme dozlatova.


Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění