Bruschetta classica

Tento recept má původ v italské kuchyni chudých, která si se svou vynalézavostí nezadá. V originále se nazývá Bruschetta classica a jedná se vlastně o obloženou topinku.
Bruschetta classica
13.9.2001 0:00 |

Budete potřebovat:
20 malých rajčátek
2 plátky bílého chleba
lžic olivového oleje
stroužek česneku
sýr mozarella (1 bal = 125 g)
čerstvá bazalka

Návod k přípravě:
Bílý chléb natřeme olejem a dáme na

plech do rozehřáté trouby (ca. 200 C / 5-10 min). Rajčátka rozkrájíme na 1/4tky,

mírně slijeme šťávu, zamícháme se sýrem (nakrájeným na malé kostičky) a

nasekanou bazalku.

Mírně osolíme (můžeme i opepřit bílým pepřem).

Brusetku vyndáme z trouby (ma mírně ztvrdlý-opečený povrch), potřeme stroužkem

česneku a poklademe směsi rajčátek. Krátce zapečeme (poznáme podle sýra,

který se musí mírně roztopit). Podáváme na prkýnku, doporučuji ostrý nůž.

Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění