Červená řepa se smetanovým přelivem

Červená řepa je zdraví velmi prospěšná, mimo jiné obsahuje jód, mangan, zinek,fluor, lithium a vanad.
Červená řepa se smetanovým přelivem
16.8.2005 0:00 |

Ingredience:
600 g červené řepy
2 lžíce másla
1 lžíce citronové šťávy
pepř
sůl
lžíce hladké mouky
2 dl smetany
kousek bujónové kostky

Návod k přípravě: Omytou řepu uvaříme v osolené vodě

doměkka, pak ji oloupeme a nakrájíme na hranolky, které osmahneme na polovině

másla. Osolíme, opepříme, zakapeme citronem, promícháme a chvíli podusíme. Na

druhé půlce másla zpěníme mouku, zalijeme trochou vody a smetanou, rozšleháme,

povaříme, ochutíme kouskem bujónové kostky, podle chuti okyselíme a přisolíme a

necháme provařit. Podušenou řepu dáme na talíř a přelijeme smetanovým

přelivem.

Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění