Česnekové kuře

Další z mnoha variací na přípravu kuřecího masa je nachystána na dnešní den.
Česnekové kuře
30.7.2003 0:00 |

Ingredience:
1 kuře
sůl
pepř
1 lžíce sekaného rozmarýnu
20 stroužků česneku
250 ml bílého vína
1 svazek lahůdkové jarní cibulky
2 lžíce zakysané smetany

Návod k přípravě: Kuře omyjeme, uvnitř a vně osolíme a

opepříme, na povrchu potřeme rozmarýnem. Rozehřejeme troubu na 200°C. Česnek

nahrubo nakrájíme. Třetinu vložíme do kuřete, další třetinu zasuneme na kůži a

maso na prsou. Zbytek česneku vložíme do pekáče. Kuře podlijeme polovinou vína a

zpočátku přikryté pečeme v troubě celkem asi 2 hodiny. Cibuli nakrájíme na

kolečka a po 95 minutách pečení přidáme ke kuřeti spolu se zbytkem vína. Čas od

času přelijeme šťávou. Kuře vyjmeme, vypečenou šťávu svaříme, osolíme, opepříme,

přidáme zakysanou smetanu a podáváme s těstovinami.


Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění