Cibulový koláč

Už máte dost sladkých koláčů plných cukru? Pak vyzkoušejte cibulový koláč podle našeho návodu.
Cibulový koláč
23.6.2005 0:00 |

Ingredience:
1 kg cibule
400 g mouky
kostka

droždí
200 ml mléka
100 g másla
lžička soli
150 g špeku
6 lžic

másla
250 g zakysané smetany
200 g ementálu
2 vejce, 2 žloutky
sůl,

pepř, kmín
tuk na vymazání plechu

Návod k přípravě:
Do mouky přidáme droždí, teplé mléko,

tuk a sůl. Utvoříme těsto a necháme jej asi 30 minut odpočinout na teplém místě.

Cibuli oloupeme, pokrájíme na tenká kolečka, špek na kostičky. Na pánvi osmažíme

cibuli a špek, přidáme sůl, pepř a kmín. Kynuté těsto ještě jednou promícháme a

rozložíme na vymazaný plech, necháme odležet 15 minut a pak na placku rozložíme

opečenou směs. Smícháme zakysanou smetanu, sýr a vejce s žloutky. Nalijeme na

koláč a zapečeme v troubě na 200 stupňů asi 40

minut.

Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění