Což takhle dát si salát?: Caesar salát s kuřecím masem

Saláty jsou nejen vhodným přísunem vitamínů, ale mohou nám občas posloužit i jako vhodný letní oběd nebo svačina. Vyzkoušejte např. náš dnešní recept - caesar salát s kuřecím masem.
Což takhle dát si salát?: Caesar salát s kuřecím masem
3.6.2009 0:00 |

Suroviny (na 4 porce):

4 ks kuřecích prsou (po 120 g)
sůl
6 lžic slunečnicového oleje
2 hlávky římského salátu (nebo ledového salátu)
6 lžic Majonézy Hellmann´s
10 lžic nastrouhaného parmazánu
2 stroužky česneku
2 slané ančovičky
čerstvá pažitka
čerstvě drcený pepř
4 plátky tmavého toustového chleba
parmazánové hobliny




Příprava:


Kuřecí prsa osolíme, zprudka orestujeme z obou stran na rozpáleném oleji (z každé strany asi 1 minutu), i s pánví vložíme do rozehřáté trouby a při 190 °C dopečeme (8 až 12 minut podle tloušťky masa). Maso můžeme také ugrilovat – v tom případě potřeme osolená prsa olejem a z každé strany grilujeme na rozehřátém grilu zhruba 4 minuty. Upečené nebo ugrilované maso necháme asi 4 minuty odpočinout a pak ho nakrájíme na tenké plátky.

Římský salát natrháme na hrubo, vložíme do větší mísy a promícháme s omáčkou, kterou připravíme z Majonézy Hellmann´s, 2 lžic nastrouhaného parmazánu, prolisovaného česneku, propasírovaných ančoviček, nasekané pažitky, soli a pepře.
Toustový chléb nakrájíme na kostky, opečeme na pánvi (kostky by měly být na povrchu křupavé a zlaté a uvnitř měkké), zasypeme zbylým nastrouhaným parmazánem a promícháme.

Salát s omáčkou naaranžujeme na talíře, poklademe plátky kuřecího masa, posypeme chlebovými krutony a ozdobíme parmazánovými hoblinami (vytvoříme je s pomocí škrabky na brambory).

Zdroj: Helmann´s
3. června 2009

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění