Což takhle dát si salát?: Okurkový salát s tuňákem

Saláty jsou nejen vhodným přísunem vitamínů, ale mohou nám občas posloužit i jako vhodný letní oběd nebo svačina. Vyzkoušejte třeba náš dnešní recept.
Což takhle dát si salát?: Okurkový salát s tuňákem
18.6.2009 0:00 |

Suroviny (na 4 porce):


1 okurka
1 lžíce Majonézy Hellmann´s
1 lžíce nízkotučného jogurtu
1 lžíce čerstvého kopru
1 stroužek česneku
šťáva z 1 citrónu
sůl
400 g tuňáka
sezamová semínka
4 lžíce olivového oleje



Příprava:

Okurku podélně nakrájíme škrabkou na zeleninu na tenké dlouhé plátky, dáme do mísy, smícháme s majonézou, jogurtem, nasekaným koprem, lisovaným česnekem a citrónovou šťávou, lehce osolíme a necháme odležet.

Tuňáka nakrájíme na špalíčky, osolíme a obalíme v sezamovém semínku. V pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm ze všech stran orestujeme tuňáka (opečeme jenom povrch špalíčků, uvnitř musí zůstat maso nepropečené). Opečené špalíčky tuňáka nakrájíme na plátky a podáváme s okurkovým salátem.

Zdroj: Helmann´s

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění