Cuketa s kysanou smetanou

Cuketa je zelenina, ze které je možno připravit opravdu mnoho variací.
Cuketa s kysanou smetanou
16.11.2006 0:00 |

Ingredience:


800g cukety
2 stroužky česneku
1 cibule
1 zelená paprika
olivový olej
1 lžíce kopru
1/2 lžičky pepře
30 g strouhaného parmazánu
200 ml kysané smetany
 
Postup: Cuketu omyjeme a i se slupkou nakrájím na tenká asi 1 cm silná kolečka, která zprudka opečeme v hlubší pánvi dozlatova. Pak ji osolíme a necháme odstavenou na teplém místě. Cibuli a papriku nakrájíme na drobné kostičky, česnek na plátky a orestujeme na oleji. Ochutíme drceným pepřem a solí. Když cibule zesklovatí zmírníme teplotu na minimum a přimícháme smetanu,kopr, parmazán a ještě krátce prohřejeme, ale nevaříme. Plátky cukety rozdělíme na talíře a přelijeme je pikantní smetanovou směsí.
 
Dobrou chut!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Marťa | 3.6.2007 19:45

Tak nevím

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění